Edullinen ja nopea Webhotelli, onko sellaista?
Asiakkaani kysyvät minulta usein nettisivut tilatessaan, että mitä palveluntarjoajaa suosittelen heidän sivujen webhotelliksi. Olen käyttänyt lukuisia eri palveluntarjoajia, pääosin suomalaisia yrityksiä, mutta myös ulkomaalaisia, kuten esimerkiksi omien sivujeni taustalla olevaa BlueHost:ia. Kyseinen webhotelli on ratkaisuna ihan ok ja maksaa vuodessa noin 70€. BlueHost on rankattu monissa vertailussa kaikista webhotelleista maailman toiseksi parhaimmaksi. Silti olen huomannut, ettei alusta toimi mitenkään erityisen nopeasti WordPressin kanssa + FTP-yhteys (tiedostojen siirto) BlueHost:in palvelimelle on tuskastuttavan hidas omasta sijainnistani.
Mistä kannattaa tilata palvelintilaa WordPress-sivuille?
Itse arvostan Webhotellissa nopean palvelimen ja yhteyksien lisäksi helposti tavoitettavaa ja nopeasti reagoivaa asiakaspalvelua. Suosittelenkin tarkistamaan Webhotellia etsiessä sen miten heidän asiakastukensa on tavoitettavissa. Lisäksi kannattaa tarkistaa tarjoaako se suoraan webhotelli-asiakkailleen ilmaisen SSL-tuen (milloin sivut aukeavat https-muodossa), mikä on nykyään erittäin tärkeä sivujen tietoturvan kannalta. Osa palveluntarjoajista veloittaa tästä vuosimaksulla jotain 50-100€:n välistä.
Sen sijaan että haukkuisin tässä niitä Webhotelleja mitkä toimivat huonosti palvelimen- tai asiakastuen osalta (ja niitä muuten riittää…), niin kerron erinomaisen ratkaisun: Zoner Oy. Esimerkkinä vaikka pitkäaikainen asiakkaani Suitsisoppi, jonka sivut siirsimme juuri heidän aikasemmalta palveluntarjoajalta Zonerille. Suitsisopin sivujen nopeus moninkertaistui heti siirron jälkeen. Heidän sivut on toteutettu WordPressillä ja siellä pohjana oleva teema on kohtuullisen raskas toiminnoiltaan, mutta silti sivut toimivat nyt kuitenkin kohtalaisen nopeasti. Ennen siirtoa yhden sivun lataaminen kesti siellä noin 15-20 sekuntia.
Olen myös tarvinnut kysyä muutaman kerran vinkkejä Zonerin asiakastuelta; heidän sivujen oikeassa alalaidassa on suoraan valittavissa asiakas-chat ja he ovat vastanneet aina minulle minuutin sisällä! Lisäksi tuki tuntuu olevan todella ammattitaitoista, ja he ovat voineet myös opastaa suoraan WordPressiin liittyvissä asioissa. Yleensä palveluntarjoajat eivät ota mitään kantaa itse sivujen sisällön toiminnallisuuteen, vaan ilmoittavat ettei asia kuulu heidän tuen piiriin, tai sitten ilmoittavat tuntihinnan asian selvittelylle. Sen lisäksi usein tukipyynnöt voi lähettää ainoastaan sähköpostilla ja niihin vastauksen saaminen voi hyvin viedä viikonkin verran aikaa. Tämä aiheuttaa todella hankalan tilanteen, mikäli esimerkiksi asiakkaan sivut ovat nurin ja asiakas tarvitsisi tietää oman palvelimensa tunnuksen ja salasanan.
Oma suositukseni – Zoner Oy
Suosittelen lämpimästi Zoneria, mikäli olet hakemassa itsellesi sopivaa palveluntarjoajaa WordPress-sivujen alustaksi. Hyvän palvelimen ja asiakastuen lisäksi Zoner Oy on täysin suomalainen yritys ja sen kaikki palvelimet sijaitsevat Helsingissä. Heidän hintansakin ovat myös varsin kilpailukykyiset (lisäksi tällä hetkellä ensimmäisen vuoden saa puoleen hintaan).
Halusin julkaista tämän kirjoituksen, koska minulta kysytään aika usein palvelinsuosituksia ja hyvälle palvelulle antaa mielellään kehuja sen sijaan, että kertoisin vain mihin ei kannata sivujaan asentaa (vaikka vähän ehkä tekisikin mieli avautua kyseisestä aiheesta). Oma suositukseni perustuu vain ja ainoastaan omiin kokemuksiini, mutta lisäksi voisin mainita tässä pari muuta palveluntarjoajaa joista olen kuullut vain hyvää: WP-palvelu ja Hostingpalvelu. Molempia näistä on kehuttu minulle sellaisten alan yrittäjien toimesta, jotka toimittavat asiakkailleen nettisivuja, eli heillä on myös ollut aikaisempaa vertailupohjaa muihin palveluntarjoajiin.
Haluatko avata itsellesi webhotellin?
Haluatko sivuillesi webhotellin, mutta antaisit sen mieluummin jonkun toisen tahon päätettäväksi ja tilattavaksi? Ota siinä tapauksessa yhteyttä ja hoidetaan asia kuntoon!
Jos olet kiinnostunut sivujesi nopeuden optimoinnista, niin tutustu myös tähän kirjoitukseeni >>