Tutkin tänään asiakastani varten useampaa ilmaista lisäosaa, tarkoituksena pystyä luomaan käyttäjärooli-kohtainen sisältö-sivu WordPress -sivustolle. Eli ajatuksena oli, että ainoastaan kyseisen roolin omaavat käyttäjät saisivat lukea sivun sisällön ja muille käyttäjille ilmoitettaisiin, ettei heillä ole oikeutta sisällön lukemiseksi. Ensimmäisenä lupaavan oloisena lisäosana testasin User Specific Content -pluginia, mikä näytti pystyvät juuri siihen mitä asiakkaani oli hakemassa. Aikani sen kanssa taistellessa kuitenkin huomasin, että ilmeisesti tuon lisäosan tuki on hävinnyt jossakin vaiheessa WordPressin versioiden noustessa, ja ongelman googlettelu osoitti sen, että muilla käyttäjillä oli uusien WP-versioiden kanssa ihan samaa ongelmaa. Älä siis käytä tuota pluginia!
Lisäosa, mihin loppujen lopuksi päädyin oli User Access Manager. Kyseisellä lisäosalla pystyin luomaan uuden roolimäärityksen siten, että kun sivuilla oli jo kymmeniä Jälleenmyyjä-roolin omaavia käyttäjiä, niin loin lisäosan sisällä roolin ”Jälleenmyyjien mediagalleria -rooli” (asiakkaani haluaa jakaa kuvia jälleenmyyjille) ja kiinnitin sen tuohon WordPressiin jo määriteltyyn jälleenmyyjä-rooliin:
Näin minun ei tarvinnut enää uudestaan käydä määrittelemässä oikeuksia jokaiselle käyttäjälle, vaan kaikki Jälleenmyyjä -roolin omaavat käyttäjät saivat nyt oikeudet lisäosan uuteen rooliin.
Tämän jälkee riittää, että käy lisäämässä luomalleen mediagalleria -roolille oikeuden halutulle sivulle:
Kun Access- rajoituksen tallentaa, niin ainoastaan tuon roolin omaavat käyttäjät näkevät kyseisen sivun sisällön (+pääkäyttäjät). Lisäosan lisäasetuksista voi vielä määritellä mm. sen ilmoituksen minkä muut käyttäjät saavat sivua avatessaan, tai vaikka rajata sivun kokonaan pois näkyvistä muilta käyttäjiltä:
Tämä kätevä ja miellyttävän yksinkertainen lisäosa vastasi hyvin asiakkaani tarpeisiin.